Fikon

Så här i julefterdyningarna sent i januari kan man fynda i matvaruhuset där jag brukar storhandla. Varuhuset vill bli av med julens rester till nästan varje pris.

I dag köpte jag tre paket fikon för totalt sex kronor. Tidigare har de gått på cirka 15 kronor per paket.
Pepparkaksburkarna av matkedjans eget fabrikat gick i dag för fem kronor burken. Köpte ej just i dag, men kanske en annan dag.

Nu kanske någon invänder att en viss trötthet finns efter all julens förtäring.

Och jo, visst. Det har blivit några pepparkakor sedan slutet av november. Och att köpa glögg eller julmust, det lockar inte alls, trots rekordlågt dumpade priser. Men pepparkakor håller, inte minst bland barnen. Alltid bra att ha pepparkakor hemma.

Och fikon, då, invänder någon annan. Vem vill ha fikon?

Jag. Jag gillar fikon. Jag har de senaste åren upptäckt att fikon är jättesmaskens. Och jag äter dem på tre sätt.

1) Före jul skär jag dem i halvor och doppar dem i smält choklad. Låt stelna, sedan är det mumsigt julgodis. Svärfar brukar även pumpa in starkvaror, i form av konjak, i dem. Också gott, men mer jobb, och mindre barnvänligt (om de mot förmodan skulle få för sig att stoppa i sig något av mina chokladfikon).

2) Till frukostmüslin skär jag dem i småbitar, smakar kanon. Till saken hör att jag gillar enkel osötad naturell müsli, som går att komplettera med lite av varje. Som fikon.

3) Naturliga. Som godis fast ändå inte.

Nu fick du fikon, brukar man ju säga. Ja, nästan, de var så billiga att jag nästan fick dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s