Miles och Billie

Ååååhh… En sådan där dag igen. En rätt så jobbig dag. När det ska Talas om Problem.

Forget about it. I kväll lyssnar jag på papp- och mamm-musik.

Alltså musik som mina föräldrar lyssnade på då jag var barn. Jag minns känslan av helgkvällarna, då vi barn fått gå och lägga oss på övervåningen. Ner i vardagsrummet lirade pappa jazz, så att bastonerna brummade upp genom vårt trähus i den lilla fjällbyn, upp till vårt rum där jag låg och försökte sova. Jag vill minnas att det kändes tryggt och trivsamt. Visst vet jag numera att dracks en del vin de där kvällarna våningen under, men det var först senare år som jag började tycka att det var jobbigt.

I dag kan jag tänka mig, som själv varande småbarnsförälder, känslan det måste ha varit att få koppla av med sin favoritmusik, när familjestimmet lagt sig och bara de vuxna är uppe och vakna.

Pappa gillar jazz, och gjorde det då också. Så nu kör jag lite Miles Davis och Billie Holiday via Spotify i Mac:en som jag har bredvid min PC på jobbet. *)

Det är så skönt med musik som man inte riktigt kan så bra, men som ger en skön avkoppling. Förr tror jag att jag närmast avskydde jazz.

Numera är jag en okunnig jazzlyssnare, men smått intresserad i alla fall, av en del. Kind of blue med Miles Davis är ju en grundplatta att ha lyssnat på, och så har jag John Coltranes A Love Supreme. Båda räknas väl som grundkurs 1A inom jazzen, och båda gillar jag. Men sällan går det att spela jazz hemma… intresset av att bredda sig från poplistemusiken är inte så utbrett i familjen, om man så säger, varken bland stora eller små. Jag lägger på en platta när jag är ensam om dagarna, då jag jobbat kväll. Inte så dumt. Bra musik att Göra Saker till. Som att städa, till exempel.

*) Förr hade alla Mac, sedan gjordes en Stor Analys av vilka system och datorer vi ska ha på jobbet. Mac förlorade… men min har ingen hämtat in än. Så jag använder den som extradator. Inte alls dumt, när man som jag behöver köra lite tv i datorn, eller vill spela lite musik på lördagskvällen…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s